Vypnout zobrazení pro mobilní zařízení

P2P půjčky

Poradna
05. dubna 2016

P2P půjčky jsou přesně tím prvkem, který na českém finančním trhu dlouho chyběl! Že jste o nich dosud nic neslyšeli? To je rozhodně chyba, kterou je záhodno napravit. P2P půjčky jsou totiž stále oblíbenější, a to nejen u nás, ale i v zahraničí. Myslíte si, že Vás banky i nebankovní společnosti diskriminují a Vy byste si byli schopni opatřit půjčku za Vám mnohem více vyhovujících podmínek sami? V tom případě jsou P2P půjčky pro Vás ideální volbou!

K P2P půjčce žádnou banku nepotřebujete!

Zapomeňte na nějaké ponížené doprošování v bance, P2P půjčku si můžete pohodlně a poměrně rychle zřídit pomocí internetu, přičemž prostředníkem je internetový systém. Tento typ půjček dává naději i lidem, kterým sice banka i nebankovní společnost nepůjčí, oni sami si jsou ale jisti, že jsou případnou půjčku schopni splácet a dokáží to doložit! Proces získání půjčky je velmi jednoduchý a zvládne ho v podstatě každý. Na internetových stránkách konkrétní platformy, kde jsou tyto půjčky zprostředkovávány, zadá žadatel o půjčku potřebná data, přičemž pozornost věnuje hlavně údaji kolik a za jaký maximální úrok si chce půjčit. Následně již jen čeká, zda se nabídne nějaký věřitel, který mu bude ochoten za jím určených podmínek půjčit. Vyloučeno však není ani to, že mu nabídne podmínky ještě mnohem výhodnější! Budoucí dlužník si poté vybere z dostupných nabídek věřitele, který nejvíce vyhovuje jeho představám, a obě strany následně dostanou smlouvy, čímž se mezi nimi zrodí vztah věřitele a dlužníka.

P2P půjčky jsou výhodné pro všechny!

P2P půjčky získávají na stále větší oblibě především z toho důvodu, že jsou výhodné pro všechny strany. Dlužníci, kterým by často banka třeba úvěr ani neposkytla, často získají úrok nižší, než daná banka nabízí lidem, kterým úvěr dá! Věřitelé se pak mohou těšit z vyššího výnosu, než je na trhu obvyklý. Tyto mimořádné podmínky přitom zůstávají v platnosti dokonce i ve chvíli, kdy si platforma vezme svoji provizi za zprostředkování půjčky, která jí přísluší od dlužníka i investora.

Věřitel si může dlužníka důkladně „proklepnout“

P2P půjčky Vás tedy mohou zajímat i ve chvíli, kdy si nechcete půjčit, ale naopak přemýšlíte o výhodném zúročení Vašeho finančního kapitálu. Nemusíte se přitom obávat, že půjčíte svoje peníze někomu, od koho je bude nemožné vymáhat zpět. Svého dlužníka si totiž vyberete sami! Když někomu půjčit nechcete, zkrátka mu nepůjčíte! Pokud se Vám na žádosti o úvěr něco nezdá, nic Vám nebrání v tom, abyste si od dotyčného vyžádali některé detailnější a upřesňující informace. Internetová platforma místo Vás zpravidla prověří bonitu dlužníka a zkontroluje, zda jeho jméno nefiguruje třeba v Insolvenčním rejstříku. O výsledku podobné prověrky by měl vždy věřitel dostat písemný záznam.

Věřitel se u solidní platformy nemusí o nic starat!

Po poskytnutí peněz se nemusí věřitel takřka o nic starat, zprostředkovatel půjček udělá vše za něho. Za co by si také jinak zasloužil provizi? Vede přesné účetní záznamy a v případě prodlení dlužníka je na něm, aby jej o zpozdilou platbu upomínal. Ve chvíli, kdy je půjčka zesplatněna, se stará i o proces jejího vymáhání.

P2P půjčky mají budoucnost!

Je na první pohled zřejmé, že P2P půjčky mají budoucnost a je jen dobře, že se stále rychleji rozvíjí. Pro banky i nebankovní společnosti znamenají konkurenci, přičemž ze všeho vyplývá jednoduchá věc pro spotřebitele. Rostoucí konkurence s sebou přináší dostupnější a levnější úvěry! Je na každém zájemci o úvěr, zda si o něj bude žádat konzervativní cestou nebo zkusí nový způsob, který mu může přinést značnou finanční úsporu. Rostoucí počet spokojených klientů P2P půjček hovoří spíše pro druhou možnost!

Kategorie článků
Kolik si přejete půjčit?